Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Вересень » 7 » ...
14:41
...

ЮЩЕНКО: Єдність українців стала б славним подарунком Кобзареві

taras-shevchenko.jpgМісія Тараса Шевченка полягала в тому, що він дав українцям те, що об’єднує. Саме Шевченко зберіг та розвинув наше слово. Про це заявив Лідер партії «Наша Україна», Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко під час акції з нагоди 150-річчя від дня перепоховання Тараса Шевченка 22 травня на Чернечій горі в Каневі.

«Я переконаний, що попереду нас чекає славна, велика, інтегруюча робота – і політична, і партійна в тому числі»,- сказав Лідер партії.

kaniv-yushchenko.jpg«Це був би славний подарунок і Шевченкові, і всім українцям, якби ми консолідувалися навколо таких питань, як збереження своєї мови, культури, демократії, свободи, нашого права. Саме цьому присвячена наша діяльність», - відзначив Ющенко.

Біля пам’ятника Шевченку Віктор Ющенко подякував усім, хто не забуває цю українську святиню і завжди знаходить час, щоб поклонитися великому поету. Під кінець виступу Ющенко побажав українцям єдності та порозуміння.

kaniv-msnu.jpgУ меморіальних заходах з нагоди 150-річчя від дня перепоховання праху Тараса Шевченка також взяли участь народні депутати від «Нашої України», активісти партії та Молодіжного Союзу, відомі артисти та представники громадськості.

Народний артист України Анатолій Паламаренко зачитав твори Тараса Шевченка, а Герой України, Народний артист України Дмитро Гнатюк виконав пісні, присвячені Кобзареві.

Академік Петро Кононенко, виступаючи перед присутніми, наголосив на визначній ролі Кобзаря в українській історії і підкреслив, що Шевченко збагатив Українську землю своїм талантом.

memorial-girnyk.jpgУчасники акції також вшанували пам’ять Героя України Олекси Гірника, чий пам’ятний знак знаходиться на Чернечій Горі.

kaniv-msnu-yushchenko.jpg

Переглядів: 516 | Додав: sokil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]