Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Червень » 26 »

Україна - за крок до сценарію «Білорусь-2»


14:26

Україна - за крок до сценарію «Білорусь-2»

    Колишній президент України Віктор Ющенко вважає, що сьогодні Україна за крок до "білоруського сценарію". Про це він сказав сьогодні 26 червня 2012 року на прес-конференції у Києві.

«Політичні процеси, які відбуваються в країні, говорять, що в різних сферах нашого буття відчувається дискомфорт», - наголосив він, додавши, що, зокрема, країна втрачає свою європейськість, свободу, демократію, в країні спостерігається фобія до всього українського.

«Це квазі-політика, це квазі-час, в якому ми живемо», - зауважив Ющенко, додавши, що сьогодні в країні квітнуть популізм та виборчі техногології.

Розкритикував він і економічну ситуацію в країні, зауваживши, що, за оцінками експертів, її можна назвати переддефолтною. Ющенко піддав критиці й зовнішню політику влади, зазначивши, що Україна сьогодні втрачає партнерів як на Сході, так і на Заході. Особливо це стосується євроінтеграції.

Ющенко розкритикував і дії деяких політиків, які закликають бойкотувати нашу державу, як на політичному, так і спортивному рівні. Він назвав таку політику «кочубеївщиною», порівнявши її з ситуацією, коли під час Полтавської битви багато козаків воювали не за незалежність з гетьманом, а на протилежному боці.

Він вважає, що все це веде країну до сценарію «Білорусь-2».

Також він не погодився з думкою, що сьогодні в Україні склалась біполярна партійна система - Партія регіонів та БЮТ.

Ющенко переконаний, що це не правильна точка зору, оскільки ці політичні сили є полярними.

«Я не бачу біполярності, коли одна політична сила підписує московську газову угоду, а друга сила підписує Харківську угоду - це дві угоди, які носять антиукраїнський зміст», - сказав екс-президент, додавши, що це «валянки з однієї пари».

Нагадаємо, екс-президент Віктор Ющенко взяв участь у першому засіданні Конституційної асамблеї, створеної при президентові Віктору Януковичу.

Переглядів: 512 | Додав: sokil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]