Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Липень » 10 »

Заява Молодіжної Ради партії «Наша Україна»
10:56

Заява Молодіжної Ради партії «Наша Україна»







Заява
Молодіжної Ради партії «Наша Україна»
щодо мовного законопроекту

 

Ми, представники молодіжного крила партії «Наша Україна», висловлюємо солідарність з усім українським народом і засуджуємо жалюгідне, підступне, зрадницьке голосування у другому читанні за мовний законопроект.
Ми запитуємо: що це, черговий реверанс у бік Кремля напередодні зустрічі Януковича і Путіна в Ялті чи ще один крок у боротьбі проти всього українського, що вони так люто ненавидять?
Злодії! Нікчеми! Негідники! Шахраї! Дешеві маріонетки!
Вас НЕНАВИДИТЬ увесь український народ!
Організували театр абсурду, здійснивши це ганебне голосування з відвертим порушенням процедури, регламенту та конституційних норм. І розповідають нам про «котят».
Як довести до свідомості цих обмежених, випадкових у політиці людей сентенцію того ж таки К. Маркса, що «у державі недержавною мовою розмовляє гість, невільник і окупант»?..
Зрадники! Окупанти!
Вони хочуть вкрасти у нас нашу мову!
Бидло – це вони, а не народ український, як вони звикли нас обзивати!
Очевидно, що вже ні в кого не виникає сумніву, що, на жаль, цей парламент не здатний на державотворчу роботу і конструктивні дії, а готовий лише до подібних голосувань. Тому вважаємо, що Верховну Раду треба негайно розігнати й повністю замінити її склад вже на найближчих виборах, але це вже відповідальність і свідомість Українського народу, який мав би вже знати ціну кожному політичному передвиборчому проекту та обіцянкам, які традиційно забуваються одразу після виборів.
Свідомо зазначаємо, що винні перед Українським народом не лише комуняки та бандити-регіонали, а й екс-бютівці та литвинівці, а також сам Литвин, який жалюгідно і безвідповідально «злиняв» із засідання!
Прикро, що й «об’єднана опозиція» знову бездарно проспала. Було б смішно, якби не було так сумно… І де ж ви всі взялися на нашу голову?..
Чому долю нашої нації визначають ті, у кого або серця немає, або ж немає жодної української молекули?!
Вони добре розуміють просту істину, про яку ще Костянтин Ушинський писав: «Відберіть у народу все – і він усе зможе повернути, але відберіть мову, і він ніколи більше уже не створить її».
Переконливо застерігаємо Президента Януковича, що у разі, коли він не накладе вето на даний законопроект, його ім’я, як й імена отих 248 зрадників, які проголосували «за», ми, представники молодого покоління, обіцяємо вписати в підручники нашої національної історії як ім’я ворога українського народу.
Ми заявляємо, аби почули усі, навіть ті, хто перебуває за кордоном нашої держави і нахабно втручається у наші державотворчі справи: українська мова, українська культура, українська церква були, є і завжди будуть! Ми нікому не дозволимо їх знищити!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Президента України (2005–2010) Віктора Ющенка до чинного Президента України Віктора Януковича
з приводу загрози для єдності українського суспільства

 

Шановний Вікторе Федоровичу!


Вважаю своїм громадянським обов’язком звернутися до Вас, пане Президенте, з приводу ситуації у суспільстві, що склалася після ухвалення Верховною Радою України 4 липня цього року закону «Про засади державної мовної політики» (реєстраційний номер № 9073), яким фактично створюються умови для витіснення державної мови з активного ужитку та підриваються основи єдності українського суспільства.


Ключові положення цього законопроекту не відповідають ні нормам, ні філософії української Конституції, а їх реалізація може порушити крихкий мовний баланс у країні, який методом проб і помилок був вироблений за часи незалежності.


Усвідомлюючи всю складність мовного питання, Українська держава завжди дотримувалась у цій сфері демократичних підходів, уникаючи протиставлення різних мовних груп. Завдяки цьому формувався прийнятний для національної єдності компроміс між утвердженням української мови як єдиної державної у всіх сферах на всій території України та безумовними гарантіями прав кожної людини на вільне використання рідної мови.


Однак останнім часом окремі політики зробили у мовній сфері низку відверто непродуманих кроків, несумісних із принципами зміцнення демократії, забезпечення державної цілісності та суверенітету України.


Йдеться, зокрема, й про ухвалення згаданого контроверсійного мовного закону, яке відбулося з порушенням норм Конституції, законів та Регламенту Верховної Ради України.


У цьому зв’язку звертаюся до Вас як до вищої посадової особи держави, на яку покладено високий обов’язок бути гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання її Конституції, прав і свобод людини й громадянина, не допустити протистояння в суспільстві та застосувати всі наявні у Вас важелі впливу для припинення політичних маніпуляцій у мовному питанні.


Зокрема, вважаю, що закон «Про засади державної мовної політики» підлягає безумовному ветуванню як такий, що був прийнятий з грубим порушенням процедури голосування, провокує суспільне протистояння та посилює ризики політичного розколу України.


Закликаю також увесь український політикум накласти мораторій на порушення тем та ініціювання законопроектів, які несуть загрозу єдності суспільства, підривають конституційні основи держави та національної безпеки.


Це дозволить уникнути згубних для України помилок, усунути причини для конфліктів і протистояння в суспільстві, відновити історичну та мовну справедливість, забезпечивши українській мові повноцінне й безперешкодне функціонування у всіх без винятку суспільних сферах у поєднанні з гарантованим чинною Конституцією принципом вільного розвитку, використання і захисту інших мов України.

 

З повагою,


Віктор Ющенко, Президент України (2005–2010)


Переглядів: 486 | Додав: sokil | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]